Shein: Moda perakendecisi, nakliye iddialarına karşı kendini savunuyor ve işini genişletiyor

trueliving

New member
Shein, Avrupa'nın en büyük moda perakendecilerinden biridir, ancak sürekli eleştirilir. Çevrimiçi moda perakendecisinin strateji yöneticisi Welt Am Sonntag'ı reddediyor, özellikle tarifeleri atladı ve Avrupa ve ABD'deki diğer üretim tesislerinin gelecekte teslimat sürelerini nasıl azaltması gerektiğini ortaya koyuyor.

Asya moda perakendecisi Shein, Avrupa'ya mal gönderirken, 150 Euro'nun görevinin altında kalmak için ayrılma paketleri suçlamasıyla çelişiyor. Shein Strateji Şefi Peter Petnot Günü Welt Am Sonntag'a verdiği demeçte, “Sipariş girdisinden sonra, en geleneksel değil, nasıl gönderilirdik,” dedi.

Çoğu durumda gümrük sınırının hala alt kesilmesi, ürünlerin düşük fiyatındadır. Shein, isteğe bağlı modele göre çalışıyor: Singapur'dan şirket, küçük miktarlarda yeni tasarımlar üretiyor, çevrimiçi mağazalarındaki talebi gerçek zamanlı olarak ölçüyor ve daha sonra sadece talep edilen ürünlerden daha büyük miktarlar üretiyor.

Çok okuma

• Dekoratif zincirin yeniden başlatılması
Shein, birkaç yıl içinde dünya çapında en büyük moda sağlayıcılardan biri haline geldi. “20 farklı dilde uygulamalar ve web mağazaları sunuyoruz ve 150'den fazla ülkeye mal teslim ediyoruz. Milyonlarca müşteriye hizmet veriyoruz ”dedi. Ve potansiyel hala muazzam. Bu süre zarfında, aralık daha geniş bir hedef grubu ele almak için genişletilecektir.

Ve Shein, Avrupa ve Amerika'nın en önemli satış pazarlarında üretim tesislerini genişletmeyi planlıyor. “Çin, Türkiye ve Brezilya'da üretiyoruz. Çin açık ara en büyük üretim yeridir. Diğer yerlerde, yüzde hala nispeten ılımlıdır, ancak oradaki üretim sürekli genişletilmektedir ”dedi. “Bu yerelleştirme stratejisiyle, gelecekte teslimat sürelerini daha da azaltmak istiyoruz.” Malların müşteriye gelmesinden şu anda yedi ila 14 gün önce.

Shein AB güvenlik gereksinimlerini karşılamak istiyor

Asya çevrimiçi platformları büyüktür. Tüketici savunucuları, iş dernekleri ve yarışma şirketleri, diğer şeylerin yanı sıra, Shein, Temu veya Aliexpress gibi sağlayıcılara tehlikeli veya sahte ürünler satmak ve paket gönderirken gümrük sınırlarından bilinçli olarak önlemek için sağlayıcılar atar.

Bu nedenle Avrupa Birliği (AB) soruşturmalar başlatmış ve daha güçlü bir düzenleme planlamaktadır. Pernot Günü iddiaları reddetti. “2024'te TüV de dahil olmak üzere yaklaşık iki milyon ürün güvenliği testi yaptık. Ayrıca itiraz edilen ürünleri tekrar kontrol ettik. Ve hepsi Avrupa Birliği'nin erişim düzenlemesinin katı gereksinimlerine karşılık geliyor ”

Ve sadece bu düzenleme Shein için ilgili kılavuzdur. “Öncelikle STK'ların bireysel sınır değerleri değil, genellikle birbirinden büyük ölçüde farklı.”

Carsten Dierig Düsseldorf'ta bir ekonomik editördür. Hakkında rapor veriyor Ticaret Ve Tüketici malları, Makine Mühendisliği ve Çelik endüstrisi ve hakkında geri dönüşüm Ve KOBİ Şirketleri.