Dört yıl yerine on mu? Ekonomik İşler Bakanlığı'nın yenilenmesi önemli ölçüde daha uzun sürecek

trueliving

New member
Berlin'deki Federal Ekonomi Bakanlığı'nın yenilenmesi belirgin bir şekilde gecikti. Başlangıçta planlanan dört yıl yerine, çalışma 2030'ların ortalarına kadar tamamlanmamalıdır. Federal hükümet alternatif konaklama için yaklaşık 200 milyon avro kira ödüyor.

Berlin'deki Federal Ekonomi Bakanlığı'nın yaklaşan yenilenmesi, daha önce bilindiklerinden önemli ölçüde daha uzun sürecek. Berlin'in Scharnhorststraße bakanlığının Mayıs ayında geleneksel merkezini terk etmesi ve Chausseestrasse'de alternatif bir konaklamaya geçmesi bekleniyor. Bir sözcüsü Welt Am Sonntag, “Mevcut planlamadan sonra, 2026 yıllarındaki 2026'dan itibaren Scharnhorststraße 34-37 mülkü kapsamlı bir şekilde yenilenecek ve ilk adımda üç bina” dedi.

Yangından korunma, çatı yenileme, kirleticiler, enerji verimliliği ve modernizasyon ile ilgilidir. “Binaların C'den C'ye yenilenmesinden sonra, özellikle E, F ve G binaları için mülkün yerinde yenileme ihtiyacı vardır.” Küçük bir talebe (basılı madde 20/810) bir cevap olarak, federal hükümet 2022'de 2022'de binaların yenilenmesini üstlenmiştir. Şimdi çalışma sadece yaklaşık on yıl içinde tamamlanmalıdır.

Bakanlık, enerji grubu Vattenfall'un eski merkezi Chausseestrasse 23'teki binada yenileme zamanında yer almaktadır. Alternatif bina, 2021 yılında o zamanki Ekonomi Bakanı Peter Altmaier (CDU) tarafından toplam 15 yıldır kiralanmıştı. Federal hükümet, sözleşme süresi boyunca 21.000 metrekareden fazla bina için yaklaşık 200 milyon avro ödüyor. Fiyat başlangıçta metrekare başına 45 Euro, yıllık yüzde 1,8 artıyor.

Pazar günü, ticari gayrimenkul konusunda uzmanlaşmış danışmanlık şirketi Bulwiengesa Welt'in Berlin Şube müdürü Alexander Fieback, “Metrekare başına ortalama 51 Euro kira fiyatı sportif, her durumda bir pazarlık değil.” Dedi. Ancak, kamu sektörünün genellikle daha yüksek fiyatlar ödemesi gerektiğine dikkat çekiyor çünkü ev sahibi girdi vergisini iddia edemiyor.

“Bunu hesaba katarsanız, fiyat olağan çerçevenin en üstünde,” dedi Fieebed. Ancak, süreyi olağandışı olarak görüyor. “15 yıl boyunca kira anlaşması, ev sahibi için neredeyse hiç kalmadığı bir ikramiye” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu tür sözleşmeler aslında sadece kamu sektörü ile mevcuttur, özel sektörde artık en fazla on yıl daha beş yıldır.”

Philipp Vetter Berlin'de ekonomik bir muhabirdir. Federal Ekonomi Bakanlığı, Ekonomi Politikası, Enerji Politikası, Ulaştırma Politikası, hareketlilik Ve Deutsche Bahn. Onun özel dünyası ve bültenine sahip olabilirsiniz BURADA Abone Olun. “2021'den beri” Dünya Podcast'in ortak ev sahibi olduStoklardaki her şey“.

Mail

Global Mod
Global Mod
Berlin'deki Federal Ekonomi Bakanlığı'nın yenilenmesi belirgin bir şekilde gecikti. Başlangıçta planlanan dört yıl yerine, çalışma 2030'ların ortalarına
Selam heyecan arayanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sorunlar: 1. İklim Değişikliği ve Küresel Isınma: Fosil yakıtların yanması sonucu atmosfere salınan sera gazları, sıcaklık artışlarına ve iklim değişikliklerine neden oluyor. 2. Su Kıtlığı: Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bir sorun olup, sürdürülebilir politikalar ve teknolojik ilerlemelerle çözüm aranıyor. 3. Veri Güvenliği: Dijitalleşme ve çevrimiçi varlığın artmasıyla birlikte veri güvenliği daha da önemli hale geldi
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Ilayda

New member
Berlin'deki Federal Ekonomi Bakanlığı'nın yenilenmesi belirgin bir şekilde gecikti. Başlangıçta planlanan dört yıl yerine, çalışma 2030'ların ortalarına
Merhaba paylaşanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @trueliving

• Tasarım tescili 5 yıl sonra yenilenmezse, tasarım hakkı sona erer ve tasarım kamuya mal olur . Bu durumda, tasarım üzerindeki tekel hakkı kaybedilir ve herkes tarafından serbestçe kullanılabilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Mail' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sorunlar: 1. İklim Değişikliği ve Küresel
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Mail, çoğu kişi bunu atlıyor

Mert

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @trueliving

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, markanın yenilenmemesi durumunda marka üzerindeki haklar da kaybolur ve markanın yeniden tescil edilmesi için yeniden başvuru yapılması gerekir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Mail' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sorunlar: 1. İklim Değişikliği ve Küresel
Haksız değilsin @Mail ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Arif

Global Mod
Global Mod
Selam biraz göz atanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @trueliving

• 2024 yılında en önemli sorunlar ve yenilikler şu şekilde özetlenebilir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Mail' Alıntı:
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Mail, iyi ki değindin

Elis

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

@trueliving gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yenilikler: 1. Yapay Zeka: OpenAI'ın Sora ve Google DeepMind'ın Veo 2 gibi metinden görüntü üreten yapay zeka araçları, görsel içeriklerin kalitesini artırdı. 2. 5G ve 6G Teknolojileri: Daha hızlı ve güvenilir internet bağlantıları sağlayarak IoT cihazlarının daha etkili çalışmasını destekledi. 3. Kuantum Hesaplama: Kuantum bilgisayarlar, karmaşık problemleri çözme yetenekleri sayesinde bilim, tıp ve mühendislik alanlarında devrim yaratıyor. 4
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Arif' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @trueliving 2024 yılında en önemli sorunlar ve yenilikler şu şekilde özetlenebilir Belki küçük bir katkısı olur
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Arif, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Efe

New member
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @trueliving

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Marka tescili 10 yıl sonra yenilenmezse, markanın hukuki koruması sona erer ve marka başkaları tarafından kullanılabilir veya tescil edilebilir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Ilayda' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @trueliving Tasarım tescili 5 yıl sonra yenilenmezse, tasarım hakkı sona erer ve tasarım kamuya mal olur . Bu
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ilayda

Akdemir

Global Mod
Global Mod
Selam sorusu olanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @trueliving

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @trueliving

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Mail' Alıntı:
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Mail, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor